Barista Gourmet Syrup
Storms AS

Historie

Det begynte med en brusfabrikk…

Alf Storm, sønn av Adolph Christian Storm og oldefar til dagens 4. generasjon var mannen som startet det hele. Han ble født 4.januar 1857, og vokste oppi Rådhus Gd. 19 i Christiania.

Alf forsøkte å følge i sin fars  fotspor, og etablerte seg først som litograf. Dette passet tydeligvis ikke Alf, som isteden fikk arbeid som kjemiker på Nora Mineralvandfabrik. Etter noen år ble han forfremmet til teknisk bestyrer, og kunne flytte inn i bedriftens bestyrerbolig. Etter 8 år i Nora, sluttet Alf, for å starte ny virksomhet.

I 1891 gikk han sammen med sin studiekamerat Olaf Hiort og etablerte egen forretning, Vesta Juniper & Mineralvandfabrik.

Etter 3 år i kompaniskap med Olaf Hiort ønsket Alf å starte for seg selv. Han hadde helt tydelig sans for forretningsmessige utfordringer og reiste til Skottland for å kjøpe maskiner til den nye fabrikken. Allerede samme høst var han i gang i Ebbells Gd 5 under firma: Alf Storm, Juniper og Mineralvandfabrik.

Initiativrike Alf hadde imidlertid etter noen år i bransjen stor interesse for råvarene som inngikk i hans egne brusprodukter. Fra en tysk oppskriftsbok for diverse essenser hentet han tips og ideer til å lage egne smaksstoffer til sin brus. 1.mars 1897 stiftet Alf, som en konsekvens av dette, essensfabrikken Storms kemiske Laboratorium.

Eierskap og ledelse er gått fra far til sønn frem til i dag, hvor brødrene Einar og Rolf Storm nå representerer 4. generasjon. Etter 115 år som Storms chem. Laboratorium A/S ble  selskapsnavnet i 2012 endret til Storms AS. Storms AS fremstår i dag som en moderne bedrift som er spesialisert på smak og aroma til næringsmiddelindustri. I 2014 overtok Storms AS næringsmiddel avdelingen til Hans Claussen AS og fra november 2015 er Storms AS distributør til Tate & Lyle Sugars Ltd, London – som er del av verdens største sukkerprodusent, ASR Group.